Exposanten
Afgelopen jaar kon je op Move East kennismaken met onderstaande organisaties. De deelnemerslijst van Move East 2024 zal in augustus worden gepubliceerd.
RTT

Roboteam

RoboTeam Twente is een multidisciplinair team van de universiteit Twente die innoveren en ontwikkelen op basis van robotics en artificial intelligence. Bezoek ons en help ons om de Robocup 2023 te winnen. 

Allego Logo P A RGB

Allego

Altijd een laadpunt in de buurt. Beleef de vrijheid van elektrisch rijden. Of je nu even naar de stad of naar de andere kant van het land gaat. Met onze laadpunten blijf je op weg. Maak kennis met ons op Move East!

NIO logo.svg

NIO

NIO is een Chinees autofabrikant uit Shanghai. Het bedrijf maakt elektrische zelfrijdende auto's voor consumenten en neemt tevens deel aan de Formule E met het NIO Formula E Team sinds 2014. En nu dus jouw kans om op Move East zelf proef te rijden.

MIn

Ministerie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt aan een mooier Nederland. Samen zorgen we voor een bereikbaar land met sterke dijken, waarin je veilig van A naar B komt. Voor een land met schone lucht, een schone bodem en schoon water. Een land waar we zuinig zijn op grondstoffen en materialen zoveel mogelijk opnieuw gebruiken. Waar we ons duurzaam verplaatsen. Een land met ruimte voor mogelijkheden. Dat vraagt om een ministerie dat verbindt: niet alleen plaatsen en ideeën, maar vooral mensen. Alles voor een mooier Nederland

RVO

RVO

RVO beantwoordt vragen van ondernemend Nederland over duurzaam, agrarisch, vernieuwend en internationaal ondernemen. RVO biedt voorlichting, advies en financiering. RVO stelt regelingen op, voert ze uit en zorgt voor de naleving van wetten en regels.

Byar new logo

By Ar Bycicle

De byAr Volta is de luxe design e-bike met een opvallend ontwerp. De fiets is ontworpen vanuit passie voor design, innovatie en vakmanschap. Met als doel het creëren van jouw meest comfortabele rit ooit. Probeer hem uit op Move East.

Superb

Electric Superbike Twente

Electric Superbike Twente is a student racing team designing and building a fully electric motorcycle from scratch. Every year a new team of students with fresh ideas takes over, eager to continue the mission of showcasing the excitement and fun of sustainable mobility!

To preserve the world of racing for future generations the team has set the goal to reshape electric motor racing.

Cargo Cycling

Cargo Cycling

Cargo Cycling biedt zakelijke klanten met een logistieke behoefte dé oplossing voor een betrouwbare bezorging. Samen ontwikkelen we dé mobiele fietsoplossing om stadslogistiek schoner, efficiënter en flexibeler te maken.

Move East Afbeelding Baan Twente mobility

Baan Twente

Baan Twente, officieel dealer van Mercedes-Benz en Ford, biedt een complete oplossing voor elektrisch rijden. Tijdens het evenement kun je elektrisch rijden ervaren door met onze personen- en bedrijfsauto’s een behendigheidsparcour af te leggen op Vliegveld Twenthe. Naast de aanschaf van een nieuwe of gebruikte personenauto of bedrijfswagen, beschikt Baan Twente over een eigen schadeherstel afdeling en Mobiliteitsconcept genaamd Mobility++.

Mobility++ is een 'Mobility as a Service' concept, kortweg MaaS genoemd. Hierbij gaan we uit van gebruik in plaats van bezit en worden verschillende vormen van vervoer zoals openbaar vervoer, fietsen en auto's gecombineerd. Samen met onze partner MENNEKES – specialist op het gebied van laadtechnologie en infrastructuur - zijn wij aanwezig op het fantastische Move East om jullie een totaaloplossing te laten zien voor elektrisch rijden van de toekomst.

Vici   icon

Vici

Nog geen jaar op de markt en nu al een prestigieuze, internationale prijs mogen ontvangen. Dat gebeurt nu Vici, de 3-in-1 meegroeifiets die kinderen tussen de 1 en 5 jaar sneller, veiliger en prettiger leert fietsen. Vici heeft een slim en lichtgewicht design en groeit moeiteloos met kinderen mee, waardoor fietsen met zijwielen kan worden overgeslagen. In een wereld waarin duurzaamheid en gemak steeds meer hand in hand gaan, biedt Vici met jarenlang veilig fietsplezier een oplossing aan groeiende kinderen en hun ouders. Test hem uit op Move East. 

Super B

Super B

We doen er alles aan om klanten de leiding te geven over hun energievoorziening. Daarom bieden we robuuste, veilige en eenvoudig te gebruiken lithium accu's. Lithium accu's waarop u kunt vertrouwen.

AVIA Volt rood

Avia Volt

Tijdens Move East kunt kennis maken met onze verschillende laadoplossingen, van snelladen (DC) tot standaard laden (AC). Daarnaast geven we voorlichting over de mogelijkheden van elektrisch laden voor elke branche, of u nu transporteur, aannemer, ZZP’er bent of u voor uw prive auto een laadoplossing zoekt. Wij denken graag mee en hebben voor een ieder een passende oplossing.  

Huka

HUKA

Vanuit Oldenzaal ontwikkelen en produceren we al meer dan 40 jaar fietsen die het verschil maken in de wereld van de berijders. Onze passie is jouw mobiliteit, zelfstandigheid en vrijheid. Met een betrokken team leveren we een brede collectie innovatieve fietsen en andere vervoersmiddelen naar Dutch design. In eigen land en ver daarbuiten. Kom ze bekijken op MOVE EAST.

Huiskes kokkeler almelo b v

Huiskes Kokkeler

Wij zijn Huiskes-Kokkeler. In de afgelopen eeuw zijn we uitgegroeid tot dé autoriteit op het gebied van mobiliteit in onze regio. Op Move East kun je kennis maken met de nieuwe Volkswagen ID. Buzz, de UNU Scooter, onze DOCKR bakfietsen en vertellen we je graag meer over de Lanova laadpaal en onze laadpropositie E-Energie

More typografie voorbeeld

MORE

In ons HAN Modular Research Vehicle, worden de meest actuele constructie technieken toegepast wat we op onze beurt weer overbrengen naar onderzoek en onderwijs. 

Logo RU NL RGB

Radboud Universiteit

Op Move East aanwezig met het ´National Individual floating Transport Infrastructure (NIfTI)´project. 

Baan Twente zwart

Baan Twente

De Mercedez Benz dealer voor Oost Nederland. Kom je nieuwe elektrische Mercedes Benz proefrijden op Move East.

Fulpra

Fulpra

De capaciteit van een bestelwagen, gewoon met de fiets. Probeer hem uit op Move East!

Chargehyve

ChargeHyve

E-Bike Charging Solutions for Business & Hospatility

Connectr

Connectr

Waar innovaties  op het gebied van new energy  onstaan en groeien. 

Duracar

Duracar

Tijdens de Move East vakbeurs kunt u de Duracar te zien, en via een QR-code, meer inzicht krijgen in deze innovatieve en vriendelijke lichte elektrische voertuig. U komt meer te weten over het bedrijf en hoe wij het voertuig 100% zelf hebben ontworpen vanuit de ‘vraag uit de markt’ en hiermee een uniek NL merk hebben neergezet dat nu in productie is in Apeldoorn. Daar zijn wij enorm trots op en kijken uit naar contact vanuit de bezoekers van Move East om er gezamenlijk 
een groene- duurzame toekomst van te maken.

ANWB MAA

ANWB Medical Air Assistent

De ANWB Medical Air Assistance (MAA) is met meer dan 12.300 HEMS oproepen dé operator van helikopters voor medische doeleinden van Nederland. 

Tijdens het event zijn Michel Sneekes (Flight Operations Manager) en Kevin Woensdregt (Training Manager) aanwezig om iedereen bij te praten over het gebruik van drones voor medisch transport en over vlieg operationele zaken. Daarbij zullen we onze drone samen met onze bus, wat tegelijk onze mobiele operations room is, laten zien aan het publiek.

MENNEKES Logo Claim MPC 4c rz

Mennekes

MENNEKES organiseert samen met Baan Twente een (duurzame) elektrische autorally met een paar van de nieuwste EV modellen uit de Smart serie van BAAN. Afkoppelen van het laadstation, rijden en weer opladen zijn onderdeel van de rit waarbij deelnemers kans maken op een mooie prijs. 

Verder laten wij middels een video dashboard het proces van slim en duurzaam laden op zonne- energie zien en krijgen bezoekers inzicht in de mogelijkheden van dynamisch energiemanagement.

VER

Vereniging Elektrische Rijders

Dé vereniging voor gebruikers van en geïnteresseerden in elektrisch vervoer.

Autogroep Twente

Autogroep/Autolease Twente

Wij zijn het garagebedrijf voor de regio Twente. Op Move East presenteren we de IONIQ5, IONIQ6, V2L en de auto op waterstof NEXO.

My Energi Logo

Myenergi

Tijdens Move East kunt u  bij onze stand een kijkje nemen in de wereld van groene technologieën en duurzame energieoplossingen. Uiteraard kunt u onze innovatieve producten en systemen ervaren en ontdekken hoe u verder energieonafhankelijk kunt worden. Ons deskundige team staat klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven over hoe u kunt besparen op uw energierekening en daarmee een positieve impact kan hebben op het milieu.

Eviigo

EViiGO

Wij geloven dat de transitie naar elektrisch vervoer alleen een succes wordt wanneer we daar allemaal aan meedoen. EViiGO wil het daarom voor iedereen mogelijk maken om met een groot of klein bedrag te participeren in een laadplein, zodat we hier ook samen van kunnen profiteren.

MILENCE Primary RGB 2 scaled

Milence

Established in 2022 as a joint venture between Daimler Truck, TRATON GROUP, and the Volvo Group, Milence is dedicated to making the future of road transport fossil-free. 

Rabobank logo picture

Rabobank

De Rabobank is een bank zonder aandeelhouders. Dat is het idee van de coöperatie. Je kunt bij ons terecht voor al je dagelijkse bankzaken.

Arriva nieuw logo

Arriva

Tijdens Move East kunt u kennis maken met onze meest recente stap op het gebied van zero-emissie busvervoer; één van de Solaris waterstofbussen waarmee we in de Achterhoek tot december 2025 ervaring opdoen met waterstof als brandstof. We doen dit samen met onze partner Kuster Energy uit Babberich.

Logo fudura

Fudura

Fudura, de onmisbare schakel tussen ondernemen en energie! Zonder ons staan de activiteiten van 25.000 klanten stil. Daarom zorgen wij voor een betrouwbare energie-infrastructuur en de slimste inzichten in energieprestaties. Denk hierbij aan de infrastructuur voor een zon- en windpark, elektrische mobiliteit, batterij-capaciteit of een verbetering van energieprestatie.

VoltaTruckslogo

Volta Trucks

De vertegenwoordigers en technische specialisten van Volta Trucks kunnen u tijdens Move East alles vertellen over de Volta Zero: ‘s werelds eerste speciaal gebouwde volledig elektrische 16-tons vrachtwagen, die is ontworpen voor stedelijke distributie en de milieubelasting van bezorging in binnensteden zoveel mogelijk beperkt.

V-tron

V-tron gelooft in harmonie, zelfbeschikking, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid. Maximale gebruikersbeleving staat hierbij centraal. Met innovatieve technieken wil V-tron tegemoet komen aan de wensen en behoeften van belanghebbenden (gebruikers) in het mobiliteits- en logistieke domein door passende oplossingen te creëren.

InMotion

InMotion neemt een hele bijzondere auto mee, de Vision, een mock-up auto. Deze auto is ontworpen om heel lang met een batterijpakket te kunnen rijden, hij is 10x aerodynamischer dan een huidige Formule 1 auto. Hiermee laat InMotion zien dat elektrische racen vele malen efficiënter kan en ook nog eens heel spannend kan zijn.

Scania

Wij nemen je mee in onze reis richting het transport van de toekomst. Neem plaats in de fonkelnieuwe elektrische Scania truck en laat je door onze e-mobility expert informeren over de vele voordelen. 
Onze focus op duurzaamheid gaat verder dan alleen de trucks, bussen of motoren die we produceren. Binnen de Scania organisatie zetten wij significante stappen om onze eigen CO2- uitstoot terug te dringen. Om ervoor te zorgen dat onze inzet voor een duurzaam transportsysteem iets is waar we echt naar leven - en niet slechts een verzameling van mooie woorden, hebben we ons aangesloten bij het Science Based Targets initiatief (SBTi).
Wij hebben ons ertoe verbonden de uitstoot van onze eigen activiteiten tussen 2015 en 2025 te halveren. In 2020 hebben we de CO2-uitstoot al met 43% verminderd. 
Benieuwd naar onze initiatieven? Sluit je aan bij één van de kennissessies die verzorgd worden door onze logistieke engineers van Scania Logistics uit Zwolle.

Space 53

Op het Space53 droneplein ontmoet je drone-innovators! Deze vliegende robots nemen een steeds grotere rol in als het gaat om duurzame mobiliteit door de lucht. Onder meer Robor Electronics, Spectro-AG, DroneTeam Twente, ANWB Medical Air Assistance, Nest-Fly Technologies en Drone Flight Academy zijn met drone-innovaties aanwezig op ons plein. Doe mee aan de droneworkshop van DroneTeam Twente, bekijk dronedemonstraties of sluit aan bij de presentatie van ANWB Medical Air Assistance over hun medische transportdrone. 

Dynteq

Heeft u behoefte aan een sparringpartner voor uw nieuwe productidee of nieuwe technologie? Speciaal voor Move East hebben we onze meest ervaren productontwikkelaars vrijgemaakt om samen met u te brainstormen over uw nieuwe productidee of innovatie. In een tijdsblok van anderhalf uur spart u samen met twee van onze ontwikkelaars over uw idee, met de nadruk op de uitdagingen waar u tegen aanloopt. Vanuit verschillende invalshoeken (maakbaarheid, design, kostprijs, businesscase etc.) kijken we kritisch mee, en geven raad en daad om de volgende stappen in uw ontwikkeling te realiseren.

Om een plek te reserveren mailt u uw vraagstuk met toelichting en gewenste tijdsslot naar Christiaan Haverslag, c.haverslag@dynteq.nl. Uiteraard behandelen we alle informatie vertrouwelijk. 

Brekr

Op Move East kun je ons nieuwe Brekr Model F uitproberen. Het ontwerp van de Model F is geïnspireerd op het bekroonde design van de Model B, het eerste product van Brekr. Dezelfde kwaliteit, lol en rijeigenschappen als de brommer maar dan als fatbike. We zien je graag bij het testparcours.

DroneTeam Twente

The mission of DroneTeam Twente is to innovate and accelerate the drone industry. Our drones are engineered to be used in disaster areas. In rural areas drones can be a fast, cheap and reliable rescue alternative. Together with Red Cross South Africa, our goal is to implement medical aid drones in real life.

REliON e1645793060385

RE-liON

At RE-liON, we are committed to helping those who protect us succeed in their critical tasks. With years of experience in immersive hard- and software, we offer solutions that enhance cognitive preparation for teams and individuals. Our passion for this work drives us to continuously innovate and improve our offerings.

Logo HAN

HAN

De HAN University of Applied Sciences is een opleidingsorganisatie voor hoger beroepsonderwijs in de Nederlandse provincie Gelderland, met vestigingen in Arnhem, Nijmegen en Doetinchem. De HAN bestaat uit veertien academies en is met 36.000 studenten een van de grotere hogescholen van Nederland.

Prezero logo petrol

PreZero

Wij zijn PreZero. Een nieuwe naam in Nederland. Toch zijn we er al jaren actief,  net als in het buitenland. We halen afval op en maken er nieuwe grondstoffen van. Wij zorgen dat er steeds meer wordt hergebruikt van wat we met z’n allen weggooien. Zo maken we de weg vrij voor een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft. En meer circulair wordt.